Bruker av Huldt og Lillevik

16
jun

av Åse Moss Hansen , 16. juni 2021

Bruker dere Huldt & Lillevik? Snart får du ikke lønn lenger.

Er du ikke rask nok med å gå over på ny løsning, får ikke dine kollegaer lønn i januar 2023. Med lang kø av bedrifter som skal flytte, er det uheldig å utsette systembyttet.

Huldt & Lillevik har lenge vært Norges største lønnssystem for små og mellomstore bedrifter. Fra nyttår 2022 pensjoneres systemet og erstattes av Visma.net Payroll. Bruker din bedrift Huldt & Lillevik og ikke ennå har satt i gang flytteprosessen, er det på høy tid å agere.

– Å bytte lønnssystem tar ikke lang tid, men prosessen bør settes i gang lenge før nåværende system slutter å fungere, sier Åse Moss Hansen, Fagdirektør Payroll i Amesto AccountHouse.

Ikke utsett byttingen av lønnssystem

Gjennom året er det en rekke frister, blant annet for årsregnskap, årsavslutning, årsoppgjør, lønn og skatt. Moss Hansen erfarer dermed at systembytter tenderer å havne et stykke ned i bunken av oppgaver for bedriftsledere, HR og økonomisjefen.

– Når et lønnssystem med så mange brukere legges ned, skal mange bytte system på kort tid. Det kan føre til kapasitetsproblemer. For å unngå å havne i den tykkeste rushen av flytteprosesser, er det svært fordelaktig å sette i gang nå, sier Hansen.

Det er bare et visst antall fagkyndige lønnskonsulenter med god systemkompetanse som kan bistå på en god og trygg måte gjennom systemoverføringen. Å skyve på flyttejobben kan få svært uheldige konsekvenser for samtlige av bedriftens lønnstakere. Moss Hansen anbefaler derfor på det sterkeste å ta tak i oppgaven med å bytte så fort som mulig.

¬– Rekker du ikke å fullføre jobben i tide, står du med skjegget i postkassen når 2022 bikker over i nytt år.

Book et gratis og uforpliktende 30 minutters møte om flytting til Visma.net Payroll.

Fra jord til sky

Huldt & Lillevik er et gammelt system, installert på kundens server eller PC. Dette er i seg selv en av hovedårsakene til at Visma Software, som eier Huldt & Lillevik, har kledd systemet i ny drakt og løftet det opp i skyen. Under det nye navnet Visma.net Payroll, får kundene et system som er raskere og sikrere, og som hele tiden gjør sanntidsdata tilgjengelig for alle involverte.

– Visma.net Payroll er til enhver tid oppdatert med gjeldende lover og regler på lønnsområdet. Det er også lettere å integrere med andre forsystemer, som timefangst, fraværsløsninger og HR-systemer, sier hun, og legger til at Payroll Byrå ligger et steg foran de andre lønnssystemene på markedet.

Slik flytter du lønn over til Visma.net Payroll

Amesto AccountHouse er partner av Visma Software. Moss Hansen er dermed godt kjent med løsningen Visma.net Payroll.

– Hos oss kan Huldt & Lillevik-brukere få all hjelp og support de trenger for å flytte over til Visma.net Payroll. Jo før prosessen settes i gang, jo enklere blir det å ferdigstille flyttingen i tide. Vi er en av Nordens største Visma-forhandlere, og har all den kompetansen som behøves, sier Hansen.

Ved å sette ut lønn til Amesto AccountHouse, frigjøres tid og ressurser til å sette søkelys på bedriftens egen kompetanse og kjernevirksomhet. Amesto AccountHouse er også den eneste aktøren i Norge med ISO-sertifisering på Payroll.

– Våre rådgivere har ekspertkompetanse på økonomi, lønn, systemer og juss. Det gir en trygghet som kundene verdsetter, og som forsterkes av dybdekunnskap om kundene, bransjene og mulighetene, sier Moss Hansen.


Kontakt oss gjerne for en uforpliktende prat!


Her kan du lese mer om overgangen til Visma.net Payroll.