<img height="1" width="1" src="" data consent-src="https://www.facebook.com/tr?id=316501478786790&amp;ev=PageView &amp;noscript=1" data-category-consent="cookie_cat_marketing">

Søk på dette nettstedet:

Side 2 Toppbanner IMG_0745 AAH NOV21 1920x607

SIMPLIFYING BUSINESS

Amesto AccountHouse-bloggen.

Er du opptatt av å holde deg oppdatert på endringer og nyheter innen fagfeltet lønn, HR, regnskap og bærekraft? Da bør du følge med på bloggen vår. Her blogger  våre egne eksperter innen sine fagområder. 

20. feb

Hva er reglene for å jobbe i påsken?

Hvilken arbeidstidsregulering gjelder i påskeuken? Direktør Payroll, Åse Moss Hansen forklarer hvordan regelverket ser ut for den gjengse arbeidstakeren.

Les mer
9. feb

Ansvarsdeling mellom daglig leder og styre

Hvilket ansvar har et styre? Og hva med daglig leder - hvilket ansvar har hen når det kommer til hva som skjer på styrerommet? Jeg har jobbet tett med flere styrer og daglige ledere, derfor deler jeg noen erfaringer rundt ansvarsdeling. 

Les mer
17. jan

Arbeidstaker eller oppdragstaker? Lovendring gjør det tydeligere.

Nå har det blitt et klarere skille mellom arbeidstakere og oppdragstakere. Arbeidsmiljøloven ble endret fra 1. januar 2024, og gir nå en klarere definisjon av hva en arbeidstaker er. 

Les mer
6. des

Internship hos Amesto

Jeg tar en bachelor i Organisasjonspsykologi, HR og ledelse ved Handelshøyskolen BI, og som en integrert del av studieprogrammet har jeg muligheten til å gjennomføre et internship hos en selvvalgt bedrift.

Les mer
29. nov

Skatteberegning for forbund og foreninger.

Som organisasjon, stiftelse eller forening må du som oftest forholde deg til et komplekst sett av lover og regler. Økonomistyringen i denne type organisasjoner kan skille seg fra andre bedrifter med tanke på MVA og skatt. 

Les mer
27. nov

Reglene for arbeidstid ved jul og nyttår.

Julen gir rom for å lade batteriene og ta noen dager fri. Men julen er ikke bare fylt med "røde dager". Til manges store overraskelse, er verken julaften eller nyttårsaften blant disse. Mange virksomheter gir likevel arbeidstaker fri disse...

Les mer
27. nov

Skatt på julegaver til ansatte.

Mange arbeidsgivere gir sine ansatte en hyggelig påskjønnelse til jul, som en takk for innsatsen i året som har gått. I denne bloggen får du en liten oppfriskning på regelverket når det gjelder gaver til ansatte. 

Les mer
27. nov

Konsekvenser av manglende overholdelse av åpenhetsloven

Norge har en lang tradisjon for åpenhet og innsyn, som gjenspeiles i lover som Åpenhetsloven. Likevel viser nylige funn fra Forbrukertilsynet at mange bedrifter ikke lever opp til lovens krav. 

Les mer
17. nov

Ny anskaffelseslov

Det offentlige kjøper varer og tjenester for rundt 740 milliarder kroner i året. Nå foreslår et regjeringsoppnevnt lovutvalg å endre loven som styrer innkjøpene. Næringsministeren vil jobbe for å få en ny lov på plass så raskt som mulig.

Les mer
13. nov

Arbeidstid og overtid – hva sier loven?

Kari er ansatt som økonomimedarbeider i en mellomstor norsk bedrift, det er 15. januar, og det nærmer seg levering av første utkast til fjorårets resultat. Karis leder får daglig spørsmål fra administrerende direktør: «Når kan vi se noe tall?...

Les mer
1 2 3 4 5