<img height="1" width="1" src="" data consent-src="https://www.facebook.com/tr?id=316501478786790&amp;ev=PageView &amp;noscript=1" data-category-consent="cookie_cat_marketing">

Søk på dette nettstedet:

Technology150_2120x670

Simplifying Business

Årsberetning.

Vi kan si at årsberetning er en redegjørelse fra daglig leder eller bedriftens styre på virksomhetens finansielle situasjon og utvikling. En årsavslutning har lovbestemte krav på hva den skal inneholde.

HVA SKAL ÅRSBERETNINGEN INNEHOLDE?

En Årsberetning skal inneholde informasjon om bedriftens finansielle stilling. Det er daglig leder og styret som skal redegjøre for denne utviklingen. Det er lovbestemte krav til innhold og form i årsberetningen. Les deg opp på Lov om årsregnskap her.

 

HVEM SKAL MOTTA ÅRSBERETNINGEN?

Er virksomheten din pliktig til å utarbeidet årsberetning, skal den sendes til Regnskapsregisteret sammen med virksomhetens årsregnskap.

HVEM SKAL LEVERE ÅRSBERETNING?

Etter regnskapsloven er det kun store selskaper som skal levere årsberetning. Så nå lurer du kankje på om du er et stort eller lite selskap? Regnskapsloven har følgende definisjonen: Har selskapet en salgsinntekt på under 70 millioner kroner, en balansesum på ikke mer enn 35 millioner, og maksimalt 50 årsverk - ja da blir du som hovedregel betraktet som et lite selskap, og trenger ikke å levere årsberetning.

HVEM SKAL SIGNERE ÅRSBERETNINGEN?

Daglig leder og alle styremedlemmene i selskapet må signere årsberetningen. Men har ikke selskapet noen styre eller daglig leder, må medlemmene og deltakerne signere årsberetningen. 

ÅRSAVSLUTNING, ÅRSOPPGJØR, ÅRSREGNSKAP OG ÅRSBERETNING.

Har du kontroll på begrepene?

Årsavslutning, årsoppgjør, årsregnskap og årsberetning. Hva er forskjellen mellom dem, og hva må den enkelte virksomhet huske på? Vår autoriserte regnskapsfører, Kristin Retterås, forklarer og gir deg en oversikt over hva som skal leveres når.

Hjelp til årsberetning?

Våre eksperter kan hjelpe deg med alt innen årsoppgjør; selvsagt også med årsregnskapet og årsberetningen.

Vi bistår deg med ligningspapirene, sørger for skattegrunnlaget og næringsoppgaver og ulike skjema innberettes etter tidsfristen.

Kontakt oss i dag og vi vil dedikere et team til deg og din bedrift.