Gründere og småbedrifter.

I kritiske situasjoner som vi opplever nå er regel nummer én å få kontroll i egen leir. Du må vite hvor mye penger som kommer inn, og hvor mye som går ut. Her er noen tips til gründere og småbedrifter.

Få inn pengene

Send faktura straks jobben er avsluttet og stram inn på betalingsfristene. Del eventuelt opp større fakturaer: Avtal en betalingsplan, og send akonto-fakturaer underveis. Etter at hele oppdraget er utført, sender du en avsluttende faktura. Du kan vurdere å kvantumsrabatt hvis kunden betaler raskt. Det kan også være lurt å prioriter de viktigste kundene. 

 

I samme båt

Selv om mange kreditorer nok vil ha forståelse for at den situasjon som har oppstått er ekstraordinær kan de utfordringer ditt selskap nå har også din kreditor ha. Dette kan gjøre mange forhandlinger utfordrende og man må nå tenke kreativt. Det er da viktig med en oppdatert oversikt over alle kostnader og utgifter. Dette vil være et viktig beslutningsgrunnlag for långivere og andre kreditorer.

 

Forskuddstrekk

Mindre bedrifter må i disse dager ikke falle for fristelsen å betale ut mer lønn til de ansatte eller seg selv enn selskapet samtidig kan avsette i forskuddstrekk. Manglende forskuddstrekk er faktisk ulovlig og som leder kan man bli ilagt personlig erstatningskrav for manglende avsetning av dette. Det er også avsettes for arbeidsgiveravgift og feriepenger på egen konto når lønn utbetales.